Keresési eredmények

Hogyan alakul a szűkebb környezetünkben a lakásár?

Közzétette Dut-Immo be 2018-02-20
| 0

Kecskeméten legalább háromszor többe kerül egy lakás, mint Bács-Kiskun falvaiban. Ez derül ki abból a KSH-kimutatásból, amelyet a közelmúltban hozott nyilvánosságra a statisztikai hivatal.

Felélénkült az ingatlanpiac. Ezen belül a használt lakások forgalma a döntő. Háromszoros különbségek alakultak ki a megye különböző települései között. Egy kecskeméti kétszobás panellakásért a falvakban akár két kádári kockaházat lehet vásárolni, nagy kertekkel. A lakásárakat nagyon sok tényező befolyásolja. Az egyik legfontosabb az, hol is helyezkedik el az ingatlan a megyében. Ha a megyeszékhelyen, ahol van elég munkahely, jó fizetésekkel, akkor egy akár teljes felújításra váró lakás is többet ér, mint egy jóval nagyobb, akár jobb állapotú kertes ház egy faluban. A lakásárakat csak részben befolyásolja az ingatlan használati értéke. Jelentős szempont az is, hogy az adott város vagy falu milyen jövőképpel rendelkezik.

Bács-Kiskunban, a statisztikai hivatal közelmúltban megjelentetett kiadványa szerint, közel 20 százalékkal emelkedtek a használtlakás-árak 2010–2016 között.