kattintson a zoom engedélyezéséhez
Térképek betöltése
Nincs találat.
Nézet Autóstérkép Satellite Hybrid Terep Elhelyezkedés: Teljes képernyő Előző Next
Utca látkép
Részletes keresés

0 Ft - 1.000.000.000 Ft

találtunk 0 eredmény
Keresési eredmények

Karád település központjában Kúria

Karád, Kossuth Lajos u. 3.,
kedvencekhez
657

Előzmény:

A Management-Ing Kft tulajdonát képezi Karád település központjában elhelyezkedő Kossuth u. 3. szám műemléki védettség alatt álló volt kúria épület és a hozzá tartozó ingatlan együttes. A felújítandó, fejlesztést igénylő ingatlan-csoportot cégünk esetlegesen értékesíteni kívánja, melynek részletes adatait az alábbiakban kívánjuk ismertetni.

Ingatlan-nyilvántartási adatok:

Hrsz:                      1051/3

Művelési ága:         kivett lakóház (3 db) és udvar

Terület nagysága:   4093 m2

A 1051/3 hrsz-ú ingatlanon található egyik épület műemléki védettségű.

Az ingatlan jellemzői:

Karád község a Balatontól, Balatonlellétől 17 km-es távolságra helyezkedik el.

A fenti ingatlanok Karád község közigazgatási területén, a település központjában annak egyik főutcáján helyezkednek el.

A kúria épületét 1828 és 1838 között építtette Kopácsy József veszprémi érsek. 1890-ben az épületet felújították és kibővítették, további épületrészeket építettek hozzá. A tetőszerkezetében és belső tornácos kialakításában egységes épület a korábbi évtizedekben községháza és jegyzői lak-ként is működött. Az utóbbi években a műemléki épületet, valamint a XX sz. második felében az udvarban épített kétszintes toldalék épületet varrodaként hasznosították.

Jelenleg az épületek használaton kívül állnak, átalakításukat, felújításukat, korszerűsítésüket tervezzük.

A fenti három ingatlanra vonatkozóan elkészült egy teljes körű átépítési, átalakítási tervdokumentáció, mely szerint egy vendéglátásra alkalmas panzió, apartmanház, étterem és wellness központ kerülne kialakításra. A benyújtott terveket  a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyezte.

Az elkészült tervek szerint a kúria épület földszintjén és tetőterében valamint az újabb építésű vb-vázas épület földszintjén, I. emeletén és az utólagos magas tető kialakításával a tetőterében apartmanok alakíthatók ki. Az épület földszintjén továbbá  a szükséges közösségi és üzemeltetési helyiségek kapnának helyet. A kúria épület  boltozatos pinceszintjében az alagsorban étterem-borozó illetve egyéb wellnes, sport szolgáltatások kialakítására nyílik lehetőség az elkészült engedélyes tervek alapján.

Beépítési adatok:

Telek terület:                                        4093 m2

HÉSZ szerinti beépíthetőség:                40 %

A telek jelenlegi beépítettsége:              1668,5 m2     40,8 %

A telek tervezett beépítettsége:             1592,6 m2     38,9 %

Az épületek jelenlegi hasznos alapterülete:

Pinceszinten             498,0 m2

Földszinten             1354,2 m2

Emeleten                  583,0 m2

Összesen:             2435,2 m2

A tervezett átalakítás, felújítás után az épületek hasznos alapterülete utólagos tetőtér beépítéssel:

Pinceszinten             498,0 m2

Földszinten             1354,2 m2

Emeleten                  583,0 m2

Tetőtérben             1128,7 m2

Összesen:             3563,9 m2

A tervek szerint az épületekben összesen 47 db szoba (apartman) 94 férőhellyel  illetve azok kiszolgálásához szükséges vendéglátó, wellness és egyéb helyiségek lesznek kialakíthatók.

Hasznosítás:

A meglévő részben műemléki épületek felújításával, átalakításával egy olyan korszerű vendégfogadásra alkalmas panzió, apartmanház jöhet létre, mely a térség meghatározó létesítménye lehet. A telek be nem épített része a tervek szerint pihenőkert és udvari medence kialakítására nyújt lehetőséget.

A műemléki épület felújításához illetve idegenforgalmi szálláshelyek fejlesztéshez jelentős nagyságrendű hazai és európai uniós fejlesztési támogatást lehet igénybe venni.

Cégünk korábban pályázatott nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft-hez. a Kúria épület felújítására, minőségi szálláshely fejlesztésére.

Az elkészült pályázati dokumentáció és tervek alapján a DDRFÜ-től cégünk 2009. évben a benyújtott pályázata alapján a szálláshely fejlesztésére, kialakítására 30 %-os mértékű azaz 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el. A pénzügyi gazdasági válság miatt azonban a pályázat során nyitva álló határidőig a cégünk a kivitelezést és a megvalósítást nem kezdte meg, így a pályázati összeg lehívására nem nyílt lehetőség. Évente hasonló feltételekkel és paraméterekkel rendelkező újabb pályázatok benyújtására van lehetőség. Értékesítés esetén a korábban elkészített építési engedélyezési terveket és nyertes pályázati dokumentációt is átruházza cégünk a vevőre.

Cégünk a fenti ismertetőben szereplő ingatlant az engedélyes tervekkel, pályázati dokumentációval együtt értékesíteni szeretné.

Cím: Karád, Kossuth Lajos u. 3.
Város:
Ország: Hungary
Ingatlan azonosító: 18458
Szintek Száma: 1

Érdekli ez az ingatlan?


Elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakatAdatbázist nem alkotunk, kapcsolatfelvétel után töröljük az adatait.